Search

MAGAZINUNK

A MI TÖRTÉNETÜNK

Chloe, 28 éves, állatorvos

Állatorvos volt a hazájában, majd állatorvosnak ment Ausztráliába

Mi váltotta ki a változást?
Mindig is két szenvedélyem volt: az állatok és az utazás. Az egyik lett a munkám, de a világ felfedezéséről szóló álmom megvalósítatlan maradt. Aztán egyszer elutaztam Ausztráliába egy hónapra, egy állat rezervátumba és felajánlották, hogy alkalmaznának engem. Vissza kellett mennem Franciaországba és előkészíteni ezt a nagy kalandot, elintézni a szükséges papírokat, felmondani az állatorvosi iskolában, ahol dolgoztam. Hat hónappal később tudtam visszatérni Ausztráliába és letelepedni.
 
Mit csinál ma? Ma teljes munkaidőben a rezervátumban dolgozom, felügyelem az állatokat. Egy angol kollégával irányítjuk az állatorvosi csapatot és együtt képezzük ki az újonnan érkezőket. Aktívan részt veszünk a veszélyeztetett fajok megőrzését szolgáló programokban. Számomra így a legjobb, mindkét területtel foglalkozom, amit szeretek!
 
Milyen tanácsot adna? Mindent magunk mögött hagyni is olyan nagyon nehéz, ha van egy konkrét elképzelésünk arról, hogy mit fogunk csinálni. A dolgok szinte mennek a maguk útján. De meg kell szervezni a dolgokat: először az iratokat, majd magát az utazást, utána pedig el kell kezdeni a munkát, stb

Ez mind megéri, ha szeretné megvalósítani az álmait - még ha mindez több ezer kilométerre történik is.
 
Ki tudja, talán egy napon visszatérek a hazámba, de ez most egy egyedülálló élmény. Olyan sok mindent tanulok, amit soha nem tanultam volna meg másképp!

Újdonságok

MAGAZINUNK