Search

MAGAZINUNK

A MI TÖRTÉNETÜNK

Sofia, 38 éves, vidéki tanár 

Nagyvárosból költözött vidékre. 

 

Mi váltotta ki a változást? 
Mindig nagyvárosokban éltem és tulajdonképpen szerettem is ott élni. A sok kulturális rendezvény, a nyüzsgő város, a zajos élet... De amikor édesanya lettem, hamar rájöttem bizonyos dolgokra: hogy a gyermekeimnek nem volt elég helyük játszani, hogy az erkélyem túl kicsi volt ahhoz, hogy minden kedves virágom elférjen rajta ... Hiányzott a természet, a szabad levegő!
És egy nap, megláttam egy hirdetést, amelyben egy kis település tanárt keresett a következő tanévre. Megpályáztam.
 
Mit csinálsz ma? M
a egy nagy házban lakom, amelyet egy olyan nagy kert vesz körül, hogy már arra gondoltunk, hogy kellene két - három birka, hogy a gyepet rendbentartsák. Pont annyira szeretek itt tanítani, mint korábban a városban. A családom élete viszont teljesen megváltozott: a gyerekek szinte sohasem betegek, és újra felfedeztük a természetközeli, fák és növények közötti élet örömeit.
 
Milyen tanácsot adna? 
Ha mindig is városban élt, nem könnyű meghozni a döntést és vidékre költözni. Mi megállapodtunk, hogy adunk magunknak egy év próbaidőt és ha nem érezzük jól magunkat, akkor visszaköltözünk a városba. Ma pedig azon tűnődünk, hogyan is élhettünk oly sokáig betonnal és légszennyezéssel körülvéve! Az életminőségünk itt sokkal jobb, a város és a kulturális események pedig csak fél órás autóútra vannak! Nekem a vidéki élet hihetetlenül megfelel.

Újdonságok

MAGAZINUNK