Search

MAGAZINUNK

A MI TÖRTÉNETÜNK

5 titkos kert Párizsban

“Párizs a nők városa, virággal a hajában," írta az amerikai szerző Henry van Dyk. És milyen igaza volt! Ha Párizsra gondolunk akkor méltóságteljes műemlékeit, történelemmel teli utcáit, múzeumait és azok kincseiket látjuk a szemünk előtt ... de Párizsban vannak kevésbé ismert csodás helyek is!
 
Mindent elmondok róluk, amit tudok, de ez a mi titkunk kell, hogy maradjon! Rendben?
 
Az ázsiai művészetet bemutató Guimet Múzeum után a Pantheon buddhista kertjében tett kis séta kihagyhatatlan! Párizs közepén, szinte Japánban érezhetjük magunkat. A tea pavilon, az óriás bambusznád, a kőkkert ... És ráadásul a belépés ebbe a csodás kertbe ingyenes!
 
Azoknak, akik, egy kis vidéki hangulatot keresnek a francia fővárosban, megtaláltuk a legjobb helyet! Mindenki ismeri a Père Lachaise temetőt, de a mellette lévő kertet csak kevesen! Ez egy valódi kis ékszeresdoboz, ahol a természet uralkodik: nem vágják a füvet és nem öntözik, egy vad kert, ami igazán eredeti Párizsban.
 
A kicsi szép is lehet! A környező utcák zajától védve, történelmi épületek között megbújva találjuk a Franc-Bourgeois-Rosiers kertet a 4. kerületben. Ennek a nagyon zárt kertnek a megközelítéséhez előbb a Hôtel de Coulanges-on kell áthaladni.
 
Még mindig a Marais negyedben, ezt az utolsó kertet nehéz megtalálni, de bízzanak bennünk, megéri a kitérőt: a Saint-Gilles Grand Veneur téren, csodálatos rózsák között érdemes egy kicsit megpihenni a francia főváros egyik legeredetibb parkjában.

#párizs

#városi élet 

#zen

#kultúra

#turizmus

#felfedezés

Újdonságok

MAGAZINUNK