Search

MAGAZINUNK

A MI TÖRTÉNETÜNK

Digitális méregtelenítés: hihetetlen, de igaz

Mindent tudunk a méregtelenítő programokokról. Jót tesznek a testnek és a léleknek, miért is ne szeretnénk őket?

 

És a digitális méregtelenítés? Ez kicsit furcsán hangzik - szinte lehetetlen: Hol is kezdjük egyáltalán?

 

De mielőtt folytatnám, hadd osszam meg Önökkel az én digitális szokásaimat: én általában nem lépek fel az internetre 06:30 előtt, de utazás közben közel egy órát töltök a közösségi hálózatokon, majd a tízóraim elfogyasztása közben ránézek a tweetjeimre. Ebédidőben ha úgy gondolom, hogy a szép színes salátám jól mutatna az Instagrammon, felteszem; és kicsit később, a teám kortyolgatása közben, elolvasom a mailjeimet. A hazaúton, különböző hírportálokat olvasgatok az okostelefonomon és mikor végre hazaérkezem, átlagosan három órát töltök még online. Ez alapján mit gondolnak: én a digitális világ rabja lennék?

 

A digitális méregtelenítés azt jelenti, hogy nem töltök ennyi időt az interneten, és már nem töltöm a napom nagy részét a Facebookon. A lépésszámlálómtól is meg kellene válnom futás közben? Vagy az internetre csatlakozó villámtól, amely figyeli, hogy milyen gyorsan eszem? De nekem ezekre igenis szükségem van!

 

Inkább könyvet olvass, tablet helyett? Persze, miért is ne? De hogyan?
 
Ma, megszüntetni a kapcsolatot, akár egy kis időre is, a digitális világgal szinte lehetetlen - gyakran olyan érzés, mintha kizárnánk a világot. Kissé ironikusan, a digitális méregtelenítést … néhány alkalmazás letöltésével lehet elkezdeni, amelyek letiltják a közösségi oldalakról érkező értesítéseket a telefonról.
 
De más egészen kis dolgok is lehetnek, mint pl. vásárolni egy ébresztőórát, hogy ne kelljen minden ébredéskor a telefonhoz nyúlni!
 
Idővel, a digitális világtól távol többet távol maradva, rá fog csodálkozni, hogy milyen jó dolog is másokkal találkozni, beszélgetni szemtől szembe és, hogy úgy mondjam a valós életben élni!
 
Tetszik ez az ötlet! Talán még ki is próbálom!

#méregtelenítés

#test

#elme

#digitális


Újdonságok

MAGAZINUNK