Search

A-tól Z-ig

A természet által ihletett, lassúbb életélmény a tisztasághoz való érzéki visszatérésért.
Készüljön fel a botanikusabb életmódra, betűről betűre!

Art ofliving

Mint minden művészet, az élet művészete is a dolgok megszépítésének egy módja. Persze ez kissé romantikusan hangzik, de tudja mit? #sorrynotsorry. Az életművész egy kávézó teraszán ücsörög barátaival és a jelen pillanatnak él vagy málnát szed egy erdei séta során. Olyan apró örömök ezek, amelyek mindenkinek elérhetőek.

#BeautyLOVERS

A szépség szeretete az élet, a világ és mások szeretetét is jelenti. 
#Beautylover-nek lenni nem csak egy mondás: inkább egy életmód, ami a boldogság, élvezet és megosztás körül forog.

Egy olasz közmondás szerint: “Az ég szépsége a csillagokban, a nők szépsége a hajukban rejlik!” A szépség mindenhol jelen van, csak észre kell venni!

COCOONING

“Ép testben ép lélek” ahogyan őseink is mondták. És valóban igazuk volt: Gondoskodni saját magunkról kulcsfontosságú. Gondoljon csak bele, van annál jobb, mint egy jó meleg takaróba burkolózni? Az egyszerű örömök megszépítik az életet és jóérzést nyújtanak!

DO ITYOURSELF

DIY — azaz csináld magad. Erről most nagyon sokat hallani, és nem véletlenül! A csináld magad egy új életfilozófia, amelynek a mottója akár a következő is lehetne: Ne vedd meg, inkább magad készítsd el! A gyönyörű, saját készítésű tárgyakat és egyediségüket jobban meg fogja becsülni!

ESCAPE

Mindannyian szeretnénk időről időre elmenekülni. És nem feltétlenül repülőre szállva a világ másik vége felé! Úgy is elmenekülhet a mindennapok elől, hogy a nappalija nyugalmát élvezve félrehúzódik zenét hallgatni, megcsodálni egy műalkotást vagy lazító relaxációba merül.

Remek módja a szokatlan és rejtett helyek felfedezésének, ha találomra elindul sétálni a városban, elmenekülve ezáltal egy kis időre, mielőtt visszatérne a mindennapi életbe.

#FLOWERPOWER

Ha azt mondom, hogy “FlowerPower” valószínűleg elsőre mindenkinek Woodstock jut az eszébe... Éneklés, zene, buli, béke és szerelem ugye?

Nos a FlowerPower egy kicsit ilyen is. Nevezhetjük stílusosan “Girl Power”-nek is, ami a belső és a külső szépségre összpontosít. 
A FlowerPower az Ön szépségének és a természet bőkezűségének ötvözött ereje, nyugalmat nyújtva, ha az élet túlzottan felgyorsul. 

Én hiszek a FlowerPower erejében... és Ön?

#GreenLIFE

A #Greenlife egy olyan életforma, amely kis, mindennapos lépésekkel kezdődik, mint az újrahasznosítás vagy a csináld magad mozgalom. Néhány fontos ökológiai lépés elsajátítása igazán könnyű és jót is tesz!

Közelebb élni a természethez, bioélelmiszereket fogyasztani és egészségesen élni. A #Greenlife arról szól, hogy együttérzést viszünk az életünkbe, gondolunk a természetre és fokozzuk a minket körülvevő szépséget.

HARMONY

A harmónia … amikor az élet zenéje tiszta és egyenesen a forrásból fakad. Békét kötni önmagunkkal és a természettel, amelyben élünk. Mások elfogadása és gondoskodás önmagunkról. 
A harmónia egy törékeny egyensúlyi állapot az életben, ami megszépíti az életet.

#INSTAPLANT

Egy virág az út szélén…
Egy kifinomultan az asztal közepére helyezett százszorszép…
Egy rózsa, amelyet egy ismeretlentől kap az utcán…
Előkapja az okostelefonját és már kész is a kép. Az Instagrammon megosztva egy adag boldogságot oszt meg a barátaival. Hashtag #Instaplant és kész is: már meg is osztotta a képet az egész világgal. Hiszen a szépséget érdemes megosztani, nem igaz?

KISSING

Egy csók: az a mesés pillanat, amikor az idő egy pillanatra megáll. Ez lehet szerelmi csók, vagy csak az orcákra adott, egy röpke pillanatra minden eltűnik Ön körül, míg a szeretet körbe öleli. Egy pillanatnyi szeretet, ami megszépíti az életet.

LIFE

“I see trees of green, red roses too / I see them bloom, for me and you / And I think to myself: What a wonderful world ...”


Az élet lehet olyan egyszerű és gyönyörű, mint Louis Armstrong dalában! Elnézni a természet ébredését, hallgatni a madarak énekét és akár érezni az esőcseppeket a bőrünkön… ezek mind az élet egyszerű örömei, amelyeknek minden nap tanúi lehetünk.

C’est la vie és what a wonderful life it is!

MEDITATION

Az egészség a megfelelő táplálkozást, mozgást és az elménkről való gondoskodást is jelenti. És nincs is ennek jobb módja a meditációnál. 

Jóga, szofrológia ... egyedül a nappalijában vagy barátokkal egy parkban, Ön dönti el, hol és hogyan meditál! Mindegy, hogy éppen hol van és mit csinál, mindig lehet rá időt szakítani. A meditáció révén nem csupán önmagára összpontosíthat, de általa a napot is mintegy feltöltődve fejezheti be.

#natureGram

A természet körülölel bennünket. Nem csak vidéken, de a parkokban vagy akár bent a lakásban is egy csokor virág révén, mindenhol jelen van: egy képen a falon, képeken egy könyvben, a videóban, amit pont most nézett meg! A természet szépsége megosztásra vár!

Elég, ha annyit tesz, hogy lefényképezi amikor meglát egy virágot, egy levelet, egy vízfolyást … és nevezze el! Ezután pedig már csak fel kell töltenie az Instagramra a #Naturegram hashtaggel és már meg is osztja a természet szeretetét!

PLANTOPHILIA

Szeretni az életet, a természetet, a növényeket.


Tulajdonképpen, valahol mélyen mindannyian szeretjük a növényeket! Azért élünk, hogy csodáljuk őket, élvezzük az illatukat és gondoskodjunk is róluk – és ez a szeretet kétoldalú! Szeresse a növényeit és élvezze a növények által nyújtott jólétet!

RESPIRATION

A lélegzetvétel az életet jelenti. Egy oly egyszerű folyamat, hogy már nem is figyelünk oda rá! Ugyanakkor, ha csak néhány percig is odafigyel a lélegzetvételére, azzal máris csodákat tesz: nyugalmat ad és fokozza az önbizalmat.

Minden lehetséges. Lélegezzen mélyeket és már készen is áll arra az állásinterjúra, amitől rettegett! Figyeljen a kilégzésére és az álmatlanság, amitől szenvedett már a múlté!

Slowlife

Lassítsunk csak egy pillanatra!

“Aki lassan jár, tovább ér” mondja a közmondás. De aki lassan jár, boldogan is jár!
Ez pedig az olaszok által “la dolce vita”-nak nevezett élet szépsége. A lassú élet a természettel való harmóniát jelenti, a jólét és a boldogság állandó keresését ... lassítson és menjen ki a szabadba megszagolni a rózsákat!

tribe

Mindannyiunk számára fontos a társaság. Akár a rokonainkról, akár a barátainkról legyen szó, ez egy olyan csoportot jelent, akik fontosak Önnek. Azok, akik alapvető fontosságúak az Ön jó létéhez és segítenek egyensúlyt hozni az Ön életébe. Az Ön számára ki az, aki igazán fontos?

#urbanjungle

Fákkal szegélyezett utcák kanyarognak, mintha folyók lennének az épületek között, ahol több száz ember halad ismeretlen úticélja felé. A városok olyanok, mint a hangyabolyok, ahol együtt élünk és lélegzünk, ugyanaz által a szándék által vezérelve, hogy elérjük saját, egyedi céljainkat.

Ez a városi dzsungel, mindannyiunknak meg kell találnunk az utat, amely kivezet bennünket a napsütésbe!

VEGGIE

A vegetáriánusság sok szempontból a természet iránti tisztelet jele. A tudás, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet abból, amit a növények nyújtanak nekünk, az együttérzés magasabb fokozatra emelése. A vegetarianizmus egy mindennapos óda az élethez, tudatos döntések meghozatala, az élet nagyobb tiszteletére való törekvés. Kipróbálná?

well-being

A jólét a testre és a lélekre is értendő. Kezdje egy rövid méregtelenítő kúrával, hogy eltávolítsa szervezetéből a méreganyagokat, lélegezzen néhányszor mélyeket és máris jó úton halad! A jólét bárhol javítható: egy parkban, a nappalijában vagy akár az irodában is.

A jólét egy lelki állapot, egy választás, egy döntés, ami nagyon megéri!

Yoganicals

Jóga + Botanicals = Jóganicals!
Legyen olyan, mint egy napraforgó, fordítsa az arcát az első napsugarak irányába, kezdje a napot a Jóganicals-szal ... 

Ez az új, a természettel szoros összeköttetésben álló relaxációs gyakorlat az erejét a földtől egészen az égig, mindenből meríti. A legjobb a szabadban, mezítláb, arcával a nap felé fordulva végezni. 

Az egész testet felébresztő, napraforgó üdvözlet után, folytassa a fa pozícióval, az ég felé nyúlva a kezeivel, mielőtt végignyújtózna a földön, nyújtózkodva, akár a borostyán ezzel az új, természetes jógával!

zen

Meghívás egy nyugodt utazásra:
“Nem lesz ott más, csak rend, szépség, gazdagság, nyugalom és élvezet” írta a francia költő Charles Baudelaire.

A csend, a természet, a levegő és virágok—csukja be a szemét és lélegezzen nyugodtan… jó úton jár. Ez a nyugalom forrása, ebben nem kell mértéket tartania!